Vi tilbyder

Lavt aftryk i skoven giver høj værdi med en lille skovmaskine

Processkovning ikon
Processkovning
Sporlægning Ikon
Sporlægning
Tynding Ikon
TYNDING
Udkørsel Ikon
Udkørsel

Processkovning

Vi tilbyder processkovning med en lille skovmaskine Malwa’en, der er udstyret med et Logmax 2000T fældehoved. Det er et processorhoved der udmærker sig ved, at fylde relativt lidt men samtidig have stort set det samme udstyr som større processorhoveder. Med vores processorhoved kan vi fælde træer der er op til 35 cm i diameter og lægge af på ønsket længde.

Sporlægning

Vi tilbyder at lægger spor ind med processorhoved. Med en maskinbredde på 2,15 meter og en kran rækkevidde på 6 meter, lægger vi typisk spor ind der er ca. 3 meter bredde med 9-10 meter fra sporkant til sporkant. De smalle spor gør, at træerne hurtigt lukker tæt og reducerer dermed undervækst væsentligt, samtidig reducere man dannelsen af kanttræer ved sporene og dermed opnår man højere kvalitet i den stående vedmasse. Når træerne når en størrelse hvor der skal anvendes en større maskine, er det hermed muligt at anvende hvert andet spor, og nå helt ind til midten med en 10 meter kran og sparer den tidskrævende del af tyndingen, med at nå de midterste træer.

Tynding

Med vores lille skovmaskine Malwa’en kan vi håndtere første, anden og ofte også 3. gangs tyndinger af kulturerne med processor hoved. Det lille fældehoved giver minimale skrabe skader på de eksisterende træer, samtidig bliver produktet som typisk er flis afgrenet, så der ved udkørsel ikke sker skader på den stående vedmasse på trods af, at vi kører på smalle spor.
Den smalle og lille skovmaskine gør det også muligt, at tynde lidt ældre bevoksninger uden indlagte spor, da maskinen kan kører uden om de gode træer på relativ lille plads. Det er dog altid individuelt tilpasset den konkrete kunde hvordan tyndingen ønskes udført.

Udkørsel

Den lille skovmaskine Malwa’en er en kombimaskine det betyder i praksis, at den kan bygges om fra skover til udkører på under 20 min. Det betyder at vi kan kører det træ ud vi selv skover og det er dermed ikke nødvendigt, med flytning af flere maskiner og opgaven kan færdiggøres på et besøg.

Kunder

Naturen er grønnere ved Low Impact logging

© ST-Skov og Have | Nørreskovvej 145, 8300 Odder | CVR: 37627984